En verklighet med självkörande bilar är snart här och nu avslöjar Toyota att företaget satsar stort – och startar ett eget bilföretag med självkörande bilar.

Toyota expanderar och satsar stort, tillsammans med undertillverkaren Aisin Seiki och -Denso. Tillsammans kommer de investera 2,8 miljarder US-dollar i ett nytt Tokyo-baserat företag vilket kommer att bygga programvara för självkörande bilar. Toyota Research Institute-Advanced Development (eller TRI-AD) som företaget ska heta, börjar med 300 anställda men tror sig kunna växa till runt 1000 anställda under de kommande åren.

Investeringen ligger väl i linje med Toyotas ambitiösa mål – att med deadline 2020 att testa autonoma elfordon med integrerad AI som kan föra konversationer mellan fordon och med passagerarna. Huvudmålet med TRI-AD-s verksamhet är att utveckla pålitlig programvara för Toyotas autonoma bilar.

”Med automatiserad kör-mjukvaruutveckling som sker över hela världen finns det ett brett spektrum av programvara som skrivs med en stor variation i kvalitet,” sa James Kuffner, det nya företagets ledare, till Wall Street Journal.

Ett självkörande bilföretag – på riktigt

Det nya företaget är en avknoppning från Toyota Research Institute (TRI), vilket Toyota har använt för att utforska artificiell intelligens, autonoma fordon och robotteknik. Det har funnits två huvudsakliga grenar inom utvecklingen; helt självkörande fordon och fordon med förarassistans. Tekniken ser olika ut och i nuläget ser det ut som att de helt självkörande fordonen kommer att vinna dragkampen om företagets uppmärksamhet.

Målet är förstås att utveckla en stark marknadskedja – från ritbord till färdig produkt. För att göra detta möjligt samarbetar företag ofta med andra aktörer. Här verkar det som att Toyota tänker lite annorlunda då de vill skapa alla delar av en självkörande bil – från hjulen till programvaran. Om detta är positivt eller negativt för konsumenterna återstår att se – men en sak är säker. För att satsa så stort är det nödvändigt med ekonomiska muskler.

Många intressanta aktörer

Toyotas självkörande bilar ska få en helt integrerad programvara som möjliggör automatisk körning. Programvaran länkas sedan samman med vad TRI har utvecklat och resultatet blir ett helt självkörande fordon som skapats internt (in-house). Toyota och TRI har redan nått stora framgångar med sin utveckling och detta till viss del för att man anställde den förre chefen på DARPA Robotics Challenge.

Vid CES tidigare i år presenterades tekniken i ett testfordon – Lexus LS 600hL. Många var imponerade och kampen om att hinna först ut på marknaden hårdnar. Snart kommer GM släppa sin helt självkörande Chevy Bolt, som ett resultat förvärvet av startup-företaget Cruise Automation 2016. Ford har investerat 1 biljon US-dollar i AI-företaget Argo och flera silicon-valleyföretag har siktet inställt på att utveckla egen mjukvara – som de sedan kan sälja till biltillverkare.

Waymo, som var googles interna projekt för självkörande fordon, har redan anslutit sig i samarbete med Fiat-Chrystler. Aurora Innovations är en annan stor aktör vilken också har rötter i Google. Aurora har nyligen slutit avtal med både Volkswagen och Hyundai, för att förse företagen med självkörande teknologi.

Källor: WSJ