Vissa hävdar att detta är det största som har hänt sedan fjärrkontrollen. Ett smart soffbord med kyld låda, Bluetooth-högtalare, ladduttag och ledbelysning – för att nämna några egenskaper.

De senaste 20 åren har vår livsstil förändrats dramatiskt och vi söker snabba och effektiva lösningar även på problem i hemmet. I takt med att vi får allt mer tekniska prylar i våra hem skapas också behov av att organisera dessa. Många lever dessutom hektiska liv och då blir det mer angeläget att verkligen ta vara på och njuta av den fritid man har. Det gäller alltså att ta vara på tiden på bästa sätt.

Bra för moderna, uppkopplade hem

Sobro har länge frågat sig; ”om teknik utvecklas – varför gör inte möbler det?” Nu har företaget presenterat nästa generations soffbord – Sobro Smart Side Table. Det är designat för att underlätta för den nya, uppkopplade livsstilen. Bordet har utrustats med kyld låda för förvaring av dryck och tilltugg, Bluetooth-högtalare med högkvalitetsljud, laddningsuttag för mobil samt integrerad ledbelysning.

Behöver du arbeta hemma kan du koppla upp din laptop i bordet och i förvaringslådorna kan man gömma undan adapters, spelprylar och mobilladdare. Soffbordet är extra påkostat och är utformat för att du ska ha det du behöver inom räckhåll. Det nya soffbordet är förstås flaggskeppet, men det finns även andra möbler i Sobros sortiment.

Smart sängbord väcker dig

Det smarta sängbordet Smart Side Table erbjuder integrerad trådlös laddning för två telefoner. Bordet har också USB-laddningsportar strömuttag på baksidan. Även här kan du njuta av musik genom de inbyggda Bluetooth-högtalarna. Vill du utveckla ljudbilden går det även att koppla in fler högtalare. På morgonen väcks du av inbyggda led-lampor, som ger ett mjukt och behagligt ljus.

Möblerna har utvecklats i New York av en grupp tekniska designers, som ansåg att också möbelindustrin måste sträva efter en ny nivå. Den banbrytande designen har är modern, samtidigt som den har en viss retro-känsla. Modellerna är inte helt olika de första tv-apparaterna och vissa element kan härledas till Art Deco – om än i nya, fräscha färger och material.

Härdat glas med touch-skärm

Soffbordets bordsskiva består av härdat glas och är utrustad med touch-kontrollpanel. Du kan också styra bordets funktioner med hjälp av Sobro App och vissa effekter kan styras av rörelsedetektor.

Låter det som rena drömmen? Har du bara pengar så går den att förverkliga. Sängbordet kan du få för $900 medan Sobro Coffee Table kostar ungefär $1,499. Sedan soffbordets lansering i mars 2017 har genomslaget varit enormt och enligt företaget ökar efterfrågan konstant. Ett smart hem ger dig inte ett lyckligare liv, men det ger dig bättre förutsättningar för att leva ett.