Kinesiska Geely som även äger Volvo Cars har köpt upp det amerikanska start-up-bolaget Terrafugia. Just nu arbetar bolaget för fullt med att utveckla flygande bilar.

Terrafugia grundades för elva år sedan av en sammanslutning av ingenjörer med koppling till MIT. Enligt Geelys vd Li Shufu har bolaget nu gett sig in i tävlingen om att utveckla flygande fordon för passagerartrafik.

”Terrafugia har legat vid frontlinjen när det gäller förverkligandet av visionen om en flygande bil – den ultimata mobilitetslösningen”, låter Li Shufu meddela.

Flygande bilar har länge varit en dröm, men nu hårdnar kampen om att hinna först med fordon anpassade för en global marknad. Terrafugia har redan genomfört flera testflygningar med sin protoyp The Transition och fler är att vänta innan fordonet är redo för marknaden.

Fordonet är smidigt i sin konstruktion och dess två hopfällbara vingar gör att man kan köra det som en vanlig bil på marken. Nya fordon kräver att regler och lagar justeras, för att man som privatperson ska få köra denna typ av fordon – i synnerhet flygande.

Alla vill sträva efter titeln ”världens första flygande bil” och somliga anser att Transition är just detta. Vi har tidigare skrivit om Ehangs flygande taxi och PAL-V Liberty, som är inne på samma spår.

Vill du veta mer? Kika på den här videon på YouTube: