Det har varit lite tyst från Ehang sedan de presenterade sin första prototyp till drönar-taxi vid CES 2016. Nu presenteras den flygande taxin Ehang 184 och för första gången har den testflugits med människor ombord.

Ehangs flygande drönartaxi

Ehangs strandade prototyp på CES 2016 blev en snörplig historia. Medan många har sedan dess varit upptagna av att följa hypen kring luftburna fordon som Passenger Drone och Volocopter. Under tiden har kineserna arbetat bakom stängd ridå och nu har Ehang tagit fram en ny prototyp för en flygande drönar-taxi – som för första gången har testflugits med människor.

En flygande taxi kan låta som science fiction – men utvecklingen har faktiskt kommit i kapp. Ehangs nya flygande taxi är byggd av lätta och starka material som kolfiber och epoxikomposit och hålls samman av en ram av aluminiumlegering. Hemligheten ligger förstås i att göra farkosten så lätt som möjligt för att den effektivt ska kunna hållas i luften, manövreras och kunna landa med små marginaler.

Fight om futuristiska fordon

Tiden är knapp om man vill vara med i fighten och det är redan trångt på scenen bland de stora tillverkarna, som alla slåss om att hinna först med sina futuristiska fordon. Airbus, Boeing, Bell Helicopter och Intel pumpar in enorma summor i sina framtidsprojekt. Även om idéer och utformning kan variera strävar alla efter samma mål; att transportera passagerare i självkörande fordon.

Den helt ny fordonsflottan kommer röra sig obehindrat både på landsbygd och i stadsmiljöer. Det är dock i staden som man kan uppnå de största vinsterna –  undvikande av trafikstockning och mindre föroreningar. Genom en flygande taxi kan mycket markyta sparas och användas till annat än trafik. I förlängningen kan hela stadsplaneringen behöva ses över och omformas för att möta framtidens behov.

Ehangs flygande taxi testad

Ehang´s VD Huazhi Hu liksom en grupp kinesiska regeringstjänstemän och biträdande borgmästaren i Guangzhou, Wang Dong hör till de första passagerarna. Med andra ord kände sig företaget säkert på att den flygande taxins premiärfärd skulle bli en succé. Planet provades vid olika förhållanden som tung dimma och turbulens motsvarande en tyfon klass 7. Planet klarar även mörkerflygning, att stiga till en höjd av 300 m samt sägs ha en räckvidd på 15 km. Vid testet genomfördes dock ett enklare långdistansflyg på 8,8 km.

”Genom att utföra bemannade testflygningar kan vi demonstrera säkerheten och stabiliteten hos våra fordon”, sa Hu. ”Vad vi gör är inte en extrem sport, så säkerheten för varje passagerare kommer alltid först. Nu när vi har testat Ehang 184 framgångsrikt, är jag väldigt glad att se vad framtiden håller för oss när det gäller luftmobilitet. ”

Hur lång tid kan det ta innan dessa fordon tas i bruk? Processen går stegvis och det gäller att följa vägkartan. Först en teknisk innovation – sedan ska den testas och myndigheter ska godkänna en helt ny typ av fordon. Det blir även en försäkringsteknisk frågeställning och ansvarsfördelning som måste lösas. Men en gissning är att när fordonen väl är etablerade kommer utvecklingen av dessa att ske i raketfart.

”Det här är en stegvis process,” sa Hu. ”Och vid Ehang har vi vår egen vägkarta. När det gäller utveckling och tillämpning av transformativ teknik, först har den tekniska innovationen en inverkan, då den relevanta politiken skapas och utvecklas. Det fortsätter att driva vidareutveckling av industrin.”