Cake elcykel

Den svenska tillverkaren CAKE – känd för sina lättviktselcyklar i off-road-modell låter meddela att de är den stolta vinnaren av NK Innovation Award 2019. Priset är instiftat i syfte att belöna nyskapande design och mode och CAKE vann kategorin innovationer.

”Det är ett ovanligt pris för oss, men ändå extremt smickrande. Med ambitionen att skapa något bra och nytt, i kombination med användarens spänning och ambition är frågor om kvalitet, prestanda, innovation och stil hörnstenar”, säger Stefan Ytterborn, grundare och VD för CAKE.

Cake har utvecklats från scratch och känns igen på sin råa och industriella formgivning, som lockar många elcyklister. Den djärva designen och funktionaliteten spränger barriärer och nyaste modellen Kalk lämpar sig både för stadskörning, längre pendling och off-road.

Tidigare i år vann CAKE även det åtråvärda designpriset Red Dot Design Award och The Grand Award Of Design. Framgångarna avlöser alltså varandra och det märks på försäljningen. Kalk Limited Edition är redan slutsåld. Kalk OR och Kalk& går att beställa och det skiljer något på priset mellan dessa två modeller. Kalk OR är den lättaste av de två medan Kalk& har en högre maxhastighet. Kalk& är även godkänd för användning i stadsmiljö.

Genom hemsidan kan man boka en test-ride och om du bestämmer dig för att investera i en CAKE hjälper företaget till med finansiering. Har du inte testat CAKE än så är det en spännande upplevelse som väntar!

Cake elcykel klass 1

 

Specifikationer:

Kalk OR

Weight: Dry 52 kg + battery 17kg

Top speed: +80km/h / +50mph

Torque: 42Nm on shaft / 277Nm on wheel

Range: Up to 100km, 3h+ riding time

Power: 21 kW controller, 11kW motor

Battery: Lithium battery 2.6kWh

Dashboard & Controller: Configured for 3 riding modes

Licence requirement: –

Street legal: No

Price: 13,000 USD/EUR

 

Kalk&

Weight: Dry 62 kg + battery 17kg

Top speed: +90km/h / +56mph

Torque: 42Nm on shaft / 252Nm on wheel

Range: 86km

Power: 21kW controller, 10kW motor

Battery: Lithium ion battery 2.6 kWh

Dashboard & Controller: Configured for 3 riding modes

Licence requirement: A1

Street legal: Yes

Price: 14,000 USD/EUR