Bang & Olufsen har satsat stort på olika partnerskap och glädjande nog har dessa varit en stor framgång för företagets produkter. Förra året samarbetade de med LG och skapade en fantastisk OLED-TV. Senaste nytt är ett spännande samarbete med Apple och Google.

Ensam är inte alltid stark utan snarare är det när en expertis kombineras med en annan som riktiga storverk kan uppnås. Vid CES 2018 presenterade Bang & Olufsen planerna på ett nytt samarbete med Apple och Google. Visionen är att göra företagets högkvalitativa högtalare smartare än någonsin – och detta redan i år.

Grunden till partnerskapet är Bang & Olufsens stöd för Google Assistant. Äldre produkter kommer inte uppdateras utan de nya smarta högtalarna utrustas med uppdaterad hårdvara och kan styras via Google Assistant. Tanken är att det också kommer att finnas stöd för Apple´s röstassistent Siri. Samarbetet inkluderar än så länge inte Amazon´s röstassistent Alexa.

”På Bang & Olufsen utforskar vi inte bara nya standarder för avancerat ljud och bild ur en teknisk aspekt, vi engagerar oss också i omfattande fältarbete för att förstå hur människor lever med teknik. Vår vision är att kombinera inre prestanda med yttre skönhet i en produkt som passar naturligt i relevanta sammanhang i hemmet och livet för riktiga människor ”, säger John Mollanger, VD på B & O PLAY.

Förutom röststyrd kontroll kommer Bang & Olufsens högtalare att stödja AirPlay 2 när lansering sker. Den senaste versionen tillåter ljudkontroll i flera rum samtidigt och systemet gör det enklare än någonsin för iPhone och iPad-användare att spela sina favoritlåtar. Totalt kommer 10 olika produkter att omfattas av det nya samarbetet, men vem vet – det kan bli fler framöver.